单招英语真题:全国普通高等学校运动训练、民族传统体育专业

单招英语真题:全国普通高等学校运动训练、民族传统体育专业
2020年12月30日09:59:49 0 38

全国普通高等学校运动训练、民族传统体育专业

单独统一招生考试英语

注意事项:

 1.本试卷分为第一、第二两卷第一卷三大题,满分120分;第二卷两大题.满分30分,共150 分。

2.答卷前将密封线内的项目填写清楚。

第一卷(三大题,共120分)

I.单项选择(共20小题;每小题2 分,满分40分)

从A、B、C、D四个选项中选出可以填人空白处的最佳答案。

1.-Could you carry this box of  books for me?

__________but 1 have a pain in my back.

A.That 's easy     B.I 'd like tou     C.I'll help you   D.No problem

2.Jennie is kind of person you_______ love or hate.

  A.both      B.either    C.all     D.only

3.In the shop Ellen finally chose a tool that_______ be used to cut wood with.

  A.must   B.should   C.could  D.need

4.The new secretary is supposed to report to the manager as soon as she_________

  A.arrived  B.will arrive   C.is arriving  D.arrives

5.___________he left school at 16,he still managed to become a very successful business-man.

  A.Unless   B.Even though    C.As if   D.until

6.Stene works very hard because he ha abie family ________

  A.to support  B.supporting  C.support   D.sopported

7.Frank was very disappointed because he_________the chance to win the game.

  A.Will lose  B.lose  C.has lost  D.had lost

8.My watch stopped,had I was late _________ school this morning.

  A.to     B.for     C.at     D.in

9.She must have missed the train ,________she would be there by now.

  A.meanwhile  B.otherwise  C.sometimes   D. therefore

10._______The Emperor’s  New Clothes ,we all found it quite interesting.

  A.To read  B.Reading  C.Having read  D.Read

11.You can stay here _______ you keep quiet. 

A.as well as  B.as soon as    C.as much as  D.as long as

12.Bob,it’s time for bed _______the TV,please.

A.Turn in  B.Turn off   C.Turn up  D.Turn over

13.I finished my exams yesterday________I won’t be able to know the results until August.

A.but   B.so   C.for   D.or

14.How nice tou see you again! You should have told me you           .  

A.were coming   B.are coming  C.have come  D.came

15.I knew ________ about the accident except what I read in he newspaper. 

  A.Something   B.everyhthing   C.anything  D.nothing

16. excuse me,could you tell me the way to the railway station?

Sorry_________.

   A.I am new here   B.I’d love to  C.I won’t do it  D.I don't  know you

17. We had been away for such a long time_________ I had forgotten her name.

  A.before    B which    C.that    D.because

l 8.We talk about the day’s events over the dinner table.Sometimes__________ about

  politics.

  A.argued    B.arguing    C.to argue    D.argue

19.This small city_________12 schools since 1990s.

  A.builds    B.has built    C.would build    D.built

20.-That’s the man_______house has been Newly painted

  A.what    B.which    C.that   D.whose

II. 完形填空。(共10小题;每小题2分,满分20分)

 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从21至30各题所给的A,B,C,D四个选项中,选出一个最佳答案。

    Fire can help people in many ways.Fire can heat water    21   your house,give light and cook food. But fire can burn things  too.Nobody knows     22     people began to use fire. One story from Australia      23     a man a very long time ago.He went up to the sun by a rope and brought fire down.

   Taday people know how to    24    a fire with matches or lighters or lighters Children sometimes like to play with them.But matches and lighters can be very    25    .Fire kills people every year. So you must be careful    26     matches and lighters.You should also learn to    27    fires.Fires need oxyen(氧气).Without oxygen they die.There is oxygen in thc     28    Cover a fire with water or sand.If you don’t have them around, youcould use your    29   or a blanket.This keeps the air from a fire.

 Be careful with fire,and it will help you.Be careless with fire,and it might  30    you.

   

21.A.beautify           B.brighten         C.warm       D.clean

22.A.where             B.why            C.what        D.how

23.A.Iooks after         B.tells about       C.turns to      D. laughs at

21.A.carry              B.fix             C.make       D.catch

25  A.important          B.special          C.small       D.dangerous

26.A.to                B.about           C.0n          D.after

27.A.put out            B.turn over        C.use up       D.take away

28.A.sand              B.match           C.air         D.food

29.A.match             B.rope            C.coat        D.sand

 30.A.hurt              B.break            C.frighten     D.spoil

 III,阅读理解(共15小题;每题4分,满分60分)

 阅读下列短文,然后从各题所给的A,B,C,D四个选项中,选出一个最佳答案。

                               A

     An old gentleman retired(退体)and bought a small house near a high school.He

spent the first few weeks of his retirement in peace.Then a new school year began.The very next afternoon three young boys came down his street,beating happily on very trashcan(垃圾桶)they saw.The loud sound continued day after day,until finally the old man decided it was time to take some action.

     The next afternoon,he walked out to meet those young men as they banged(猛击)their wav down the street.Stopping them,he said,“You boys are a lot of fun.I like to see you express your excitement like that.In fact,I used to do the samething when I was your age.Will you do me a laver? I’11 give you each a dollar if you promise to come around every day and do your thing.”The boys agreed,and they continued to do the bang up job on the trashcans.

    After a few days.the old man greeted the boys again,but this time he had a sad

  smile on his face.“It is a bad year,and things are getting worse and worse,”he told

them.“From now on I’ll only be able to pay you 50 cents.” The noisemarkers were clearly displeased,but they accepted his offer and continued their afternoon banging.

A few days later.the old man came to them again.“Look,”he said,“I haven’t received my Social Security check yet, so I’m not going to be able to give you more than 25 cents.Will that be okey?…“just 25 cents?”The drum leader shouted,“No way,mister.We quit!”

  The old man enjoyed peace for the rest of his days.

31. What was the trouble the old gentleman had?

  A.He had three sons studying at school.

  B.He bought a house behind a primary school.

  C.He was annoyed by big noises made by three boys.

  D.He was attacked by young people in the nelghhourhood.

32.What did the old gentleman do to deal with the problem?

  A.To play a t rick.    B.To call the police.

  C.To beat some boys. D.To visit the teachers.

33.In Paragraph 2.the underlined words.the bang upjob”refers to the action of

   ____________.

  A.fooling the old man.

  B.beating on trashcans.

  C.cleaning the trashcans.

  D.paying a dollar each day.

34.in Paragraph 4,the dram leader said“We quit!”because___________.

  A.he knew they didn’t bave time to work.

  B.he had so far not received any check.

  C.he didn’t have 25 cents in his pocket.

  D.he thought they were not well paid.

                                 B

   

Divide your Sunday into four parts,that is.Morning,afternoon-evening and night.

Give time to everybody on this particular day including yourself.Make sure you have a great Sunday and you are ready to start work energetically the next day.

    Morning Walk

  Get up as early as possible,just get your shoes on and go for a walk.Walk for a—

bout 40 minutes,and then jog(慢跑)back home.You can try a different route(路线).

The one that you don’t take on any other day.This is a really great idea to start your

 Sunday morning energetically

    Make Breakfast

   Surprise your parents(if you are living with them),your hushand/wife,your children,or your roommates with a delicious breakfast.A hot cup of coffee for your husband/wife.or a cup of hot chocolate for your children will be just perfect.

    Gardening

   If you love gardening,spend at least half an hour in your garden on a Sunday morning.Water your plants and enjoy the pleasant smell of the soil

Pet you pet

   The whole week you are husy Have you wondered how much time you you’re your pet? I guess not. Spend sometime with your pet especially if you have dogs.  Dogs really miss their masters;of course I don’t have to explain much on this Take Ihem for along walk .Play with them, give tbem a nice bath,take pictures.and Just have fun!

35.The author suggests that the first thing to do on Sunday is        .

     A. to take a walk         B .to water your plantH

     C .to play with children    D .to find something to eat

36 .According to the text,one should give his or her family.I feeling of surprise by___________.

     A .buying them some coffee         B. taking them out for droner

     C.bringing them a box of chocklate   D.making them a delicious breakfast

 37. We can learn from the last paragraph that____________

     A .pets Rre given too much carc      B. dogs are better than other pet.

     C .it is fun to spend time with pets    D .it is difficult to find a lovel pet

 38.This textis mainly about__________

     A .how to walk your dogs      B. what  to do on Sundays

     C.where to go on Sundays      D .when to start a Sunday family outing

                           C

    When wc think of Valentine’s Day we think of  romance(浪漫)and couples showing their Iove for each other What if you are single and aren’t dating someone?Valen tine’s Day…be pretty lonely As Valentine’s Day is coming sooll I think it might be good to give suggestions of ways you might be able to have a fun Valentine’s Day if you are single.

    Find a friend or friends who aresinglc and plan something fun Maybe you could go out to dinner or lunch. You could come up with ideas regarding bow you could show each other you value the friendship. This is not only helping you but also someone else.

    Visit your parents oil Valentine’s Day They will probably enjoy your coming,and it’s always good to let them know they are loved.Maybe this year you could make them a gift which comes from your heart.You never know how long you will have your parents,so it’s wise to let them know how much you are about them.

    Think of what you have instead of what you lack. Give yourself a card if that helps Realize you were born for a mission(使命).No one do this mission except you.

No one else has the sahie personality(性格).experiences and gifts that you bring to the world So,this Valentine’s Day will be your own best valentine.

39 .The text is mainly written for people_________

 A .who are in love          B. who are still single

 C .who are young couples    D .who are dating someone

40.What does the author suggestdoing on Valentinc’s Day

 A. Paying a visit to your parents     B. Cooking yourself something nice

 C .Going out with your boy/girl friend   D.Glying a card to your famlly metnbers

 41.Wclearn from the last paragragh that_________

 A.it is helpful to bring gifts to people around you     

B. it is important to receive Valentine’s cards

 C.people are worrying ablaut what they lack        

D. Valentine’s Day is also for yourself

                                            

 

D

 Large cities are known to have higher temperatures than rural“rcas(农村地区)in summer months.This extra heat can raisetemperatures in cities by about one to three degrees compared to rural areas.

 Scientists say thcrc arc many reasons for this Onereason is that heat from the sun can go through many of the building materials commonly found in cities One such material is asphalt(沥青),which is often placed on top of buildings and uscd to cover road surfaces.

 RecentIy,researchers studied ways to reduce the heat in dovelopedarcas Scienti ts with the National Center for Atmospheric Research led the study They found that painting the tops ot buildings white could possibly help to cool cities .The researchers used computer model that could tell the effects ofthe sun’s heat. The compared the effects of black surlacs on rooftops with white roofs They found that a city with only

white rooftops could reduce the heat effect by 33%.

 However,white roofs could have the opposite effect in wintcr That is because they have a cooling effect within buildings Cooler building temperatures in winter could require more energy to heat the buildings.

Theresearebers found that sonic cities would be helped more than others from white roofs This would depend on the total surface area of roofs in a city .It would also

depend on the building materials used since some materials are leresitant to heat (耐热的)than others. The researchers say white roofs would work best in areas with temperatures and strong sunlight all year.

42. we learn from the first two paragraphs that in summer months_________

 A.extra heat mainly comes from cities

B.the sunlight can go through the roofs

 C.it os cooler in the countryside than in cities   

D .buildlig materials 8re commonly Iound in cities

43. The study mentioned in Paragrapb 3 is about how to________

 A.carry out research on the effect of the sun  

 B .develop new building materials

 C.make rooftops more colourfil

 D.reduce heat in cities

44.According to Paragraph d.white roofs could lead to_______.

 A.lower tempertures within buildings in winter

 B.higher cost of building materials in the city

 C.more energy supply in summer

 D. larger surface area of roofs

45. Research shows that wbitc rooftops are effective if they are used in arcas_________.

A.which is less resistant to heat

B. with wind all year round

C.where it is warm and full of sunlight

D .in need of cheap buihling materials

、    第二卷(两大题,共30分)

IV,单词拼写(共10小题;每小题2分,满分20分)

根据下列句子及所给汉语注释,写山空缺处各单词的正确形式。(每个空只写一词)

46.The boy tried to________(跳)over the fence.

47.Tina is a_________ (陌生人)in this village. Nobody know where she comes from.

48. We stayed at grandma’s house for__________ (几乎)a month。

49.I bought__________(我自己)a new computer.

50.Jone is very __________(粗心的)and he often loses his keys.

51.A__________ (著名的)writer used to live in this small town.

52 .Tom’parents only allow him to_________(游泳)in the pool.

53.The ice on the river is________ (厚)enough to skate on.

54 .I must raise my voice So that everybody can_______(听到)me.

55.It takes great_________(努力)to get the party ready.

V.书面表达(满10分)

假设你是李明.你校将举行一场师生篮球比赛。请你根据以下信息给你的美国老师Sam写一封邮件,邀请他参赛。内容要点如下:

l.参赛者及观众:本校师生;

2.时间:3月20日(星期日)上午9点:

3.地点校操场;

4.特点:每年春季举行,深受师生喜爱;

5.注意事项提前半小时热身.若下雨将推迟比赛。

 注意:字数应为100字左右。

  DearSam,

 

英语试题参考答案和评分参考

I,II,III(Key to 1-45)

1.B   2.B   3.C   4.D   5.B   6.A   7.D   8.B   9.B   10.C

11.D   12.B   13.A   14.A   15.D   16.A   17.C   18.B   19.B   20.D

21.C   22.D   23.B   24.C   25.D   26.B   27.A   28.C   29.C  30.A

31.C   32.A   33.B   34.D   35.A   36.D   37.C   38.B   39.B  40.A

41.D   42.C   43.D   44.A   45.C

 

IV.

  46. jump    47 .strager    48. almost/nearly  49.myself     50. careless

  51. wcll known famous     52. swim    53. thick     54.thear   55. effort/efforts

 

点赞(0) 打赏
weinxin
版权声明
本站原创文章转载请注明文章出处
2018年四川单招考试真题,语数外全,单招考试真题 单招试题

2018年四川单招考试真题(语数外全)

为四川高三学子奉献2018年四川单招的考试真题,希望可以帮助到大家!最近在某宝上试购了几套单招教材,发现没有一套教材是完全符合四川单招考试的。比如英语包含了作文和完形填空,数学又花...
体育单招英语试题及答案,单招英语试题 单招试题

体育单招英语试题及答案

体育单招英语试题及答案 全国普通高等学校运动训练、民族传统体育专业一招生单独统一考试 英语 注意事项: 1.本试卷分为第一、第二两卷。第一卷三大题,满分120分:第二卷两大题,满分...
2020年河南单招考试测试题,单招考试题 单招试题

2020年河南单招考试测试题

注意事项: 1. 试卷包括语文、数学、英语三科,语文 110 分、数学 110 分、英语 80 分,试卷总分 300 分。全卷共 8 页,考试时间为 2 个小时。(同学们对单招还要...
高职单招模拟试卷,单招模拟题 单招试题

高职单招模拟试卷

高职单招模拟试卷 一,语文 单项选择(共10小题,计30分) 1.下列加点字注音无误的一项是( ) A.澄清(chng) 糟蹋(t) 颤抖(zhn) 痴想(chī) B.凝视(nn...
河南历年单招真题及答案,单招真题,单招真题答案 单招试题

河南历年单招真题及答案

2020年河南单招政策相继出台,参加单招的同学,请仔细阅读河南单招政策,了解河南单招考试的科目及分值的分布。想要河南院校往年单招考试真题和答案,可关注我们公众号华中升学考试资讯平台...
2019年高职大专普高生单招面试常见试题,高职单招面试题 单招试题

2019年高职大专普高生单招面试常见试题

本来打算过两天写,但是一想到这么多同学正在辛苦的准备单招,时间紧迫,所以这一篇关于单招面试的常见题目便提前问世了,普高生的面试相对来说是以考核个人综合能力素养为主,较少会涉及到一部...

Comment list 共有 0 条评论

暂无评论